teisipäev, 3. aprill 2007

Google Page Creator - kodulehe tegemiseks

Google konto teenustes tõlgitakse see lehekülje looja ja eks sellel on oma tõetera sees. Kui ma proovima hakkasin, siis sain aru, et iga artikli jaoks tuleb eraldi leht kirjutada. Algul teed põhilehe, mis jääb kodulehe esimeseks leheks ja siis lisad linkidena oma lehed soovitud kohta. Minu esimene koduleht

Kuidas alustada?

Logi Google või Gmail kontoga sisse Page Creator-isse

Uue kodulehe tegemiseks avaneb sulle Create a new site

Choose an address pakub sulle algul sinu enda konto nime, võid selle ära muuta. Sellest tuleb Sinu kodulehe aadress. http://nimi.googlepages.com

Edasi saad valida kodulehe välimust (mitu veergu ja välimus). Neid saad hiljem muuta linkidest Change Layout või Change Look. Vajuta lehe lõpus nuppu Create Site ja saadki kirjutama hakata.

Vasakus servas on tööriista nupud: pildi ja lingi lisamine, Bold, Italic, täpploend, teksti värvi muutmine, Font, kirja suurus (small, normal, large, huge) ja teksti joondus (vasakul, keskel, paremal). Pealkirja valikud (Heading, Subheading, Minor Heading, Normal) vastavad valitud lehe kujundusele.

Paremal all nurgas on sul võimalik lisada vidinaid (add gadget) ja html-i muuta (edit html). Html-i läheb vaja kui tahad lisada RSS-i või statistika lugejaid. Mina kui täiesti võhik, õppisin selle selgeks kui oli vaja blogi html-i lisada. Vali koht paanil kuhu tahad näiteks statistika koodi lisada (saad valida kas banneriga või ilma), kirjuta sõna STATISTIKA ja otsi see oma html-is üles. Vajuta ENTER ja kleebi soovitud kood (mille saad muidugi vastava lugeja kodulehelt).  Minu lugeja on näiteks Sitemeter. Googles on igal paanil OMA html.

Head proovimist!

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

võib toimida,
proovin järele.
<>

Tiia ütles ...

Nüüd on võimalik kodulehte teha teenusega Google Sites - http://sites.google.com/