pühapäev, 20. detsember 2015

Kuidas jõuda äriideeni

Otsid internetis sihitult ringi ja ei tea, mida teha? Võib olla loed teiste isiklikke blogisid või otsid lohutust palgatööst, selle asemel, et teha midagi kasulikku.

Kõige pealt mõtle eesmärgi peale. Eesmärk on jõuda äriideeni. Võrdle tooteid või teenuseid. Kas sa leiad erinevusi? Mida sa teeks teistest erinevalt? Kas oskad midagi ise „oma kätega“ hästi ära teha või valmistada? Kas sa oskad mingit eriala, mille baasil võiks luua teenuse?

Äriidee allikad

  • isiklikud oskused ja võimed – millised on sinu varasemad kasulikud töökogemused, erialane haridus, võimed ja valdkonnateadmised (nt suurettevõttes spetsialistina töötades on tekkinud kliendibaas ning ettekujutus nende ootustest ja vajadustest)
  • isiklikud hobid – milliseid tooteid või teenuseid ei ole (Eestis) mingit huviala harrastavatel inimestel saada, kuidas on võimalik ühendada oma kirg ja töö (nt kirg purilennunduse vastu võib viia vastavate teenuste või toodete müügini)
  • väliskeskkonna võimalused – millised muudatused majanduses, õigusaktides, tehnoloogias, tarbijate käitumises ja hoiakutes jms annavad uue võimaluse (nt rohelise mõtteviisi levik ning looduskaitsealased õigusaktid mõjutavad ökotoodete ja teenuste väljaarendamist). 
Peamine argument äriideede genereerimisel on NÕUDLUSE olemasolu turul. 

Ettevõtlik inimene

  • mõtleb loovalt,
  • julgeb algatada asju,
  • mõistab probleemi olemust, saab aru probleemi lahendamisest ja suudab püstitada eesmärki. 


Vaata ka Digiraamatupidaja postitust Kuidas saada ettevõtjaks ja internetiturunduse blogi artiklit Põhjalik lugemine: mida pead teadma enne äri alustamist.

Kommentaare ei ole: